Iets later dan gewoonlijk, maar in deze COVID-tijden is ook het cyclocross seizoen op gang geschoten. We trokken met maar liefst 8 teamleden naar Herentals om de conditie te testen in dit prille seizoen. Door de droge weersomstandigheden , was het vooral stof vreten. Naar gewoonte wordt de startorde in het begin van het seizoen bepaald door lottrekking. Jammer genoeg waren onze renners niet bij de gelukkigen, want geen van hen kon op de voorste rijen starten. Allen moesten ze dus vechten om naar voor te geraken in de wedstrijd.

Franky en Gert stonden samen in de vernieuwde master-categorie. Zowel de masters A, B, C en D werden samen op gang gefloten. Het was dus niet bepaald makkelijk om de positie per categorie te bepalen. Pechvogel Gert kon amper 1 volledige ronde afwerken, zijn splinternieuwe ketting gaf de geest en hij was te ver van de materiaalpost om nog verder te strijden. Franky knokte zich bij de masters B naar een 8e plaats.

Bij de 2e jaars nieuwelingen draaide Ibe bij de laatste 15 het veld in. Het werd dus voor hem een heuse inhaalrace, wat niet makkelijk was op het doorgaans single-track parcours. Renner per renner raapte hij op en na een knappe prestatie werd hij nog 16e van de 69 deelnemers.

Voorlopig wordt de junioren categorie ook opgesplitst in 1e jaars en 2e jaars. Milan en Yani verdedigden onze kleuren bij de 1e jaars junioren. Yani kende zijn portie pech, want hij kreeg af te rekenen met 2 platte banden. Milan kon zijn  goeie prestaties van op de weg verder zetten in het veld. Hij werd knap 9e na een sterke wedstrijd. Yani werd teleurgesteld 37e .

Het Bike-Advice ITAF team werd bij de dames vertegenwoordigd door Aurélie, Lise en Océane. Ze moesten hun ‘vrouwtje’ staan tegen toppers als Sanne Cant en Marthe Truyen.  Océane kende een top start, die van Aurélie liep minder vlot. Lise reed een heel constante wedstrijd en kon haar teamie Océane bij pikkelen. Achter hen leverde Aurélie een pittige strijd om plaatsen op te schuiven, wat gezien het parcours niet echt simpel was. Gelukkig is ze een doorbijter en knokte ze zich naar een 14e plek. Lise kon na haar knappe en regelmatige wedstrijd stand houden op de 10e plek. Océane werd mooi 18e.

Volgende week afspraak in Vorselaar!