Onze nationale feestdag is een vrije dag, dus ideaal om een koersje mee te pikken!

In Herzele – St Lievens Esse stonden 2 wedstrijden op het programma. In de wedstrijd voor dames jeugd (nieuwelingen en juniores) werd onze club vertegenwoordigd door Lani… En hoe !!!! Het werd een pelotonspurt en daarin werd ze geklopt door een juniore om de algemene wedstrijd te winnen. Maar ze mocht dus als eerste nieuwelinge ook de handen in de lucht steken! Van harte proficiat! Trouwens nog Lani-nieuws… na zware proeven is ze toegelaten tot de topsport school… ! Goed bezig!

Joyce startte in de 2e wedstrijd van de dag… Daar reden na enkele ronden 4 rensters weg en het peloton zag hen niet meer terug. Joyce probeerde een paar keer om het tempo op te trekken, maar kreeg weinig bijval. De 4 streden voor de overwinning en Joyce stond haar ‘vrouwtje’ in de spurt en werd uiteindelijk 13e .

Sil, die tijdens de zomermaanden in de kleuren van Onder Ons Parike rijdt, stond na zijn val van vorig weekend aan de start van het criterium te Ninove. Er werd een stevig tempo gereden maar toch konden we regelmatig aanvallen noteren. Zo ook van Sil. Maar hij werd na een ronde terug opgeslokt door het peloton. In de laatste ronde deed hij nog een alles of niets poging, maar het peloton liet niet begaan en stormde af op een massaspurt.

Milan kwam aan de start in Merksplas en ook daar draaide het uit op een massaspurt. Milan probeerde een paar keer weg te geraken maar zonder succes. In de spurt kon hij zich goed plaatsen en werd knap 12e. Goed bezig Milan!